25 ian. 2011

IanuariE

2010 ianuarie, e data de 25. La dentist e rând, dintre toţi adunaţii "A" este cea mai tinără fiinţă; toţi vorbesc despre medici: " care şi cum face, ...plomba alba e mai slabă decât cea gălbue, ...dacă îţi pune narcoză îţi trece durerea de dinţi dar încă două la rând te doare gingiea atrufiată" - mai pe scurt vorbesc despre multe chesti, bârfe şi tâmpenii, cu aşa un ritm şi o poftă că la un moment dat, discuţiile, devin obositoare, înțelegi că nici nu mai auzi pe nimeni din jur, poate doar voci amesticate ‘- privești într-un punct din afișul atârnat de perete (ceva cu sida J); încă nu-ți vine rândul deși a trecut ceva timp peste ora programării; te trezești de la o promisiune făcută colegului din net, care: e burlac! …și i-ai promis să-l ajuți cu anunțul de căutare a viitoarei jumătăți – burlăcika J… - Ei…dacă ai promis, tre să te ții de cuvînt, cu toate că înțelegi că…era o glumă! – și apoi cine a spus că glumele nu sunt serioase?! În mână carnetul iubit, un creion și fantezie – scrii fără a te opri, de parcă copii de undeva (ca la facultate – din spore la 50%)… Ți-a venit rândul, câteva minute de sfârlit/ bâzâit/ clătit și lumină în ochii de-ți luminează creierul :D. Te trezești deja în odaie, scoți două pagini de hîrtie: una bostănie (ultima colorată fiind adusă-n jertfa căutării) și alta alba; începi a aranja pe coală planul și… HOPA!... – scrisul… scrisul mărunțel și crăcănat te poate da de goooool… !... stop…  nu se poate să știe toată lumea când ești: Agent sub Acoperire! – acum ai misiune serioasă!: de a găsi un translator de idei!daaa… tre să fie o persoană cunoscută dar în umbră de ceilalți, care nu va dori să știe prea multe detail – pentru a nu fi lichidată și dacă scoate o vorbă în plus – îți perzi funcți SPEȚ… Ei hai, persoana s-a găsit, a promis că tace (de fapt se teme să nu îi cunoască cineva amprenta – dar detaliile nu contează :D) important, e să nu te abați de la plan! Așaaa… etapa nr.II: cum să pui informația ferbinte, fără să te frigi (adică nevăzută)? – pândești momentul când nu cârție nici-o ușă – cu emoțiile în cap, fularu la gât, bătăi de inimă fregvente, fără saliva în gură și cu țidulile la pept (adică… sub fular – tipa ); - după ce le-ai pus, trântind ușa încet, respiri adânc și apoi printr-o crăpătură de ușă te-ai asigurat că ai rămas nevăzută…es! După apusul soarelui – lumea circulă mai des.
Cine ajunge la etajul III dădea buzna peste un an: Anunț!!!
              <<Dacă ești o persoană comunicabilă, deschisă și… одинокая!
                 Odaia x – te invită la o discuție productivă, în compania
                  unor ‘tigri’ simpatici !!!  Nuu perde… șansa Ta! >> 
Lumea nedumerită, râdea/comenta și apoi căuta să meargă spre odaia x – după amănunte – direct de la sursă, șiiii… hopa… altă surpriză bostănie atașată de ușa zakașiky-lui: Aviz!
                 << Caut o persoană cu adevărat deosebită, care
                                          mă va iubi și alinta… mereu!
                    DACĂ ‘Tu’ ești persoana potrivită – ia o ciașcă de cafea
                                   și vino la mine!!!
                                       Te aștept! Nu ezita!                               
                   (desen cu cafea și... fum(aburi))
                                                    Cu drag subsemnatul X... >>                  
- Numele și prenumele sunt foarte importante în cazul adresărilor oficiale către societate femenină!
Multe discuți pe la bucătărie, lume de la atajele vecine. Toți cu dipoziție de sărbătoare! Dacă crede-ți că aici istorioara și-a pus punctul – vă înșelați: a urmat și-un casting inițiat de Agent-ul Special, cu un grup de zece fete intrigate care, după o porție de izvar cu o tonă de chiperi întimplător scăpat, s-au izbit la ușa burlăcelului – oferindui posibilitatea să aleagă – de nuu… ehehe… Abia venise de la serviciu, obosit, flămând și întristat (evenimentul cu siguranță ia trezit zâmbetul pe buze – cel puțin pentru o noapte); - prima reacție: iintrați… măcar bine că am reușit să mătur :D (era amuzant)!  Au mai urmat și alte segzențe: întrebări/ citire/ negare/ namioașe: că de ce nu ambele pagini sunt colore?/ serbare în continu în cinstea studenților și nu doar…/ numere de contact / veselă/ duș/ și aportul material din partea lui X – când a trimis la toate fetele – concomitent – acela-și mesaj: Pe tine te-am ales:). Apoi Agentu sa ascuns de net o săptămână (câtă răbdare) pentru a liniși spiritele. ’
Pe 25 ianuarie e ziua Sf. Mucenițe Tatiana care a suportat multe patime și se consideră protectoare a studenților din fostele Țării Sovetico Socialiste, cât și a celor ce poartă acest nume. Datorită unei combinație frumoase dintre: promisiune și tusovkă :D, s-a mai adonat un galben de amintiri haioase; ce vor reveni o data cu ziua de 25 ianuarie!...

Daţine lumină!

Studenţii continuă să stea pe ace în așteptarea noilor surprize, ce au menirea de a le vizita din ce în ce mai des în preajma sărbatorilor de iarnă – sfârșit de sesiune!.
În orele de vîrf încoronoate cu cartonaşul roşu, când viaţa clocoteşte prin odăi, pe coluar, iar din bucătărie vin mirosuri banale şi deja  cotidiene, de cartofi  prajiţi, ouă, hrişcă şi o ciorbă plănuită – fără restricţii de post că „...foamea nu te întreabă şi mama mi-a zis că la bolnavi, studenţi, femei gravide  şi... copii – se iartă, bine înţeles mai sunt şi excepţii răbdătoare ”, mmmmm... mirosuri, care seduc poftele flămânde a studenţifor, făcândule stomagul cât un pumn boţit, aşa încât sunt în stare să sesizeze chemarea unui ciainic ce naşte aburi - dând în clopot. Aşa dar... bam! „ – s-a stins lumina?! ” exclamă interogatoriu ochii obosiţi ce se pregăteau de lucrare la domnu ‚M’.
Peste câteva secunde, se aude-un scârţîit de uşă... două... trei şi... încă unul, rînd pe rînd studenţii de la jurnalism îşi scot chipurile zburlite şi revoltătoare din odăi cu-o întrebare întrebatoare născută în banalitate: “- Aveţi lumină ?! / - Eiiii... de unde L/ - offf... iară!/ - Cine se duce să anunţe vahta?/- Degeaba... că electricul nostru azi... nu e în formă! J”, se aud hohote relaxate şi iară-şi la dezbateri. “- Eu am de făcut un referat…: (  /- eeeee пaвизло, că eu mîine de la opt am cu ‚And.J’. / -oooo eşti de adălma!” se aud rîsete şi stinse bătăi din palme, peste câteva clipe vorbeşte chipul blând a celui mai înţelept omuleţ de pe strada pătimașilor din etajul ‚n’, a căminului nr.:), ‚A.V.’ un tînăr lector universitar şi veşnic student care a asupărat urechile ciulite, spunând că pregăteşte subiectele pentru examen şi fără lumină lăptopul leaşină. Cineva în fumuri şi cu spirit de echipă, merse ca să facă rost de cîţiva kw de lumină, iar între timp viaţa din odăi îşi continuă cursul: cineva caută condimente pentru ciorbă, folosind ca al treilea ochi – telefonul şi chibritul; cineva trezit din somn îşi continuă somnul oboist; cineva cântă de bucurie că a găsit motiv de a se prezenta nepregătit a doua zi la ore; alt cineva se revoltă în continuarie; sora mea s-a ghemuit în pled, iar stiloul meu se revoltă pe o palmă de hîrtie - la umbra lumânării aproape stinse, și-și cere condițiile minime pentru existența decentă a studenților cu casa pe împrumut!

Înger păzitor!

Plouă afară....
Plouă în păr…
Plouă și-n mine,
Plouă și-n ochii!

Mi-e teamă de frică...
-De frică că mor făr de frică.
Mi-e teamă că frica mi-e mică,
Și dorul de viață mi-e gol.

Da!plouă cu lacrimi - ude și...sînge!
Plouă  cu speranță la viată - amagite…
Plouă cu strigăt de mamă și tată -
…pe pământul înglodat și udat cu amarnicul dor.

Când ploaia încetează!
Miroase a scârbă și jale
Miroase a...ploaie  de moarte –
neagră, rece, cu vermeni și râme -
pe care nu pot să le-alung și - omor!
Și...timpul mă duce în leagăn pe pod!
Chitara se plânge, hulubii î-mi cântă,
Tigrul se ascunde  sub masa cu dulciuri și coroane de flori...

Toțiii...mă cuprind și-mi spun: O să-mi fie tare dor!!!
Dar eu...le sărut cu lacrimile lor și-n gând -
le șoptesc: O să-ți fiu eu - înger păzitor!
Insă ei nu m-aud, dar mă vad și mă simt -
Căci...duhul se învârte prin inima lor...

Ce tare plouă, plouă făr de margini
Plouă cu regretele lor...
Plouă cu  lacrimi din cer și de pe pământ…
Plouă cu moarte!!!...în mormântu-mi încă gol!!!

gândul


…ești istoria veții mele – scrise-n carte! așa cum a vrut Cerul și a crescut Pămeântul.
Voi rupe paginile ca… să fiu mai aproape de tine, de corpul tău micuț și, de amintirea care încă mai miroase a… - viață caldă.                                 
Între noi e lumină întunecată și vămi din veți misterioase: una te-a luat pe tine iar alta încă mă mai ține pe mine :( … Viața ta și viața mea au în comun o ciartă mlăștinoasă și poli respingători ce, se atrag! – în ciartă ele fac doar gafe, și loc cu lomu-n planurile noastre…  
- De ce... nu luminează-n suflet acele stele chioare care au dat jos o stea ca ele… și-au lăsato să se sting-n noapte.
- Cerurile mele sinilii, vă este chiar ușor... de tăceți de la înălțime? –priviți de sus, și perd cuvintele nevrând prin gene care strigă umed... – nu e ușor să stai în fața voastră și să te ascunzi - tot nu-i ușor.                               
Paginile rupte nu aveau rost în carte… doar au rămas acele pline: de tine! – și nu importă că cu simplu srise sunt și-n amintire umbra ta rămâne. În carte pagini nu mai sunt, doar rupte toate au fost de mine chiar și cele-n care trebuia să fie scris și despre tine!

SEPARAT TRIST

- Hai să fim triști impreună!… și să privim TV-ul cuprinși în canapea; Tu – film de aventuri iar Eu – de groază. Mâinile mele vor ține ciașca ta iar ale tale… pe amea. Când filmul tău și al meu, vor ajunge puncte culminante –picioarele noastre vor rămâne împletite, că nu vei înțelege care și ai cui :)...
- Hai să fim tristi împreună - stând la o masă; Tu – gătind cartofi, iar Eu – rupând salata. Pe masă… toate le vom pune împreună; și voi mânca eu de la tine și, vei mânca tu de la mine. Vesela împreună vom spăla...
- Hai să fim triști împreună – adormind în același dormitor; sub melodii line și lumina stinsă. O pernă ne va lega privirea și, respirația va atinge pielea.
- Hai să fim triști împreună, întîlnind diminețile în doi; Tu gingaș mă vei săruta pe ochi, iar Eu pe urechiușă – tot… Hai să fim triști împreună că separat deja nu are rost, oricum Tu… trist ești fără mine… și tristă Eu, sunt fără tine…